Esittelyssä: Rohto, Hoivasanat ja Luonnollista!

Mainitsin, että kirjamessuilta lokakuun lopussa tarttui matkaan edullisesti muutama kirja. Harkitsen kirjaostokseni nykyään melko tarkkaan, enkä usein osta kotiin kuin tietokirjoja, joista on hyötyä pidemmän aikaa. Kaunokirjallisuutta lainaan pääasiassa kirjastosta. Pienimuotoinen esittely hyvinvointia ja ravintoa käsittelevistä ostoksistani onkin paikallaan.

Cover LuonnollistaEnsimmäinen kirjoista houkutteli jo ihanan raikkaiden kansiensa ansiosta, ja niiden välistä paljastuikin mukavan kattava tietopaketti puhtaasta ravinnosta. Luonnollista! Syömisen syvin olemus -teos käsittelee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehottaa kuuntelemaan kehoaan. Kirjoittaja on ravintoneuvoja ja Ilon Pisara -blogin pitäjä Miia Saastamoinen. Kirjasta saa paljon tietoa, ja itse uskon, että kirjasta tulee olemaan iloa pitkään. Oikeaa tapaa syödä ei ole, jokainen meistä on yksilöllinen. Julkaistu 2012, 340 sivua, kustantaja Atena Kustannus Oy.

Duodecimin osastolta mukaan tarttui Rohto – Tutkittua tietoa luonnontuotteista ja Hoivasanat – Opas kirjallisuusterapiaan, molemmat kuuluvat Duodecimin edulliseen D-Pokkarisarjaan.  Duodecimin esittely heidän sivustollaan: “Maamme suurin lääketieteellinen kustantaja. Kustannus Oy Duodecimin kirjavalikoimassa on yli 100 teosta lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaisille. Erikoisalojen laajat perusteokset ja käytännön työn tueksi suunnatut oppaat tarjoavat ajantasaista ja luotettavaa lääketieteellistä tietoa. Julkaisemme myös potilaille tarkoitettuja oppaita ja yleisiä tietokirjoja terveyden edistämisestä ja sairauksien hoidosta. Toimintaamme ohjaa Duodecimin yli 125-vuotinen perinne luotettavan ja ymmärrettävän lääketieteellisen tiedon julkaisijana.” Itselleni Duodecimin julkaisut ja heidän ylläpitämänsä Terveysportti ovat tulleet tutuksi opintojeni myötä. Lääketieteellisten tietokirjojen suhteen Duodecim tarjoaa tutkittua ja luotettavaa tietoa kansantajuisesti kirjoitettuna. Lisäksi teoksia ja niiden tietoja päivitetään säännöllisin väliajoin.

Cover RohtoRohto – Tutkittua tietoa luonnontuotteista, on Anna-Liisa Enkovaaran kirjoittama, tiivis tietopaketti luontaistuotteista ja niiden vaikutuksista. “Rohto tarjoaa tutkimuksiin perustuvaa tietoa luontaistuotteiden vaikutuksista ja mahdollisista haitoista. Kirjassa kerrotaan, mistä luontaistuotteita on turvallista ostaa ja mihin asioihin pakkaus- ja mainosteksteissä kannattaa kiinnittää huomiota. Mukana ovat perinteiset lääkekasvit, rasvahapot, maitohappobakteerit, aasialaiset valmisteet ja homeopaattiset lääkkeet.” Luonnontuotteista käydään paljon keskustelua erilaisissa lähteissä. Kaipasin aiheesta luotettavaa perusteosta. Rohto löytyy edullisesti Duodecimin verkkokaupasta. Julkaistu 2012, 293 sivua, kustantaja Kustannus Duodecim Oy.

Cover Hoiva

Hoivasanat – Opas kirjallisuusterapiaan on Silja Mäen ja Terhikki Linnainmaan toimittama johdatus kirjallisuusterapian menetelmiin. Kirja esitellään lyhyesti “Lukeminen on mitä parhain tapa viettää vapaa-aikaa mutta sanat ovat muutakin. Kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat välineitä työstää erilaisia elämänkokemuksia. Niiden avulla voi myös löytää voimavaroja arkeen. Hoivasanat esittelee kirjallisuusterapiaa yleisesti ja kertoo menetelmän käyttömahdollisuuksista vuorovaikutustaitojen edistämisessä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä itsetuntemustaan.” Sitä voi myös ostaa Duodecimin verkkokaupastaJulkaistu 2008, 222 sivua, kustantaja Kustannus Duodecim Oy.

Translation — Something from the Book Fair

As I told in my first post, I did some shopping at the book fair for a while ago, something health and wellbeing related. Unfortunately, the books are published only in Finnish, but still  they deserve a short introduction. Two of the books are published by Duodecim, who is the largest Nordic medical publisher. These paperbacks belong to their inexpensive D-Pokkarit -series, and as a publisher, Duodecim is familiar to me through my studies.

Rohto contains researched information about herbs and natural products, which I find very interesting and would like to know more about.  Published 2012 (fin), 293 pages, publisher Kustannus Duodecim Oy.

Hoivasanat is small guide to literature therapy, which I’d like to study further in the future. Published 2008 (fin), 222 pages, publisher Kustannus Duodecim Oy.

The third book, Luonnollista!, emphasises the unique approach to wellbeing. There’s no one solution that fits for everyone. I like that. The book contains quite a comprehensive data bank about clean and natural diet. Also, the author is a nutrition advisor.  Published 2012 (fin), 222 pages, publisher Atena Kustannus Oy.

One thought on “Esittelyssä: Rohto, Hoivasanat ja Luonnollista!

  1. Pingback: Mitä luin vuonna 2014? | Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s