Alppiruusuista inspiraatiota ~ Inspired by rhododendrons

Viime sunnuntai oli ihanan aurinkoinen, mutta tuulinen. Aivan pyörämatkan päässä sijaitsee eräs paikka, johon olen halunnut jo pitkään kuljeskelemaan, alppiruusupuisto. Nyt oli siis oiva aika toteuttaa tuo pieni pyöräretki. Olin varma, että viimein pääsisin ihailemaan kukintoja täydessä loistossaan. Puistossa sain kuitenkin huomata, että osa kukista oli jo ehtinyt kuihtua ja osa odotti nupullaan täyttä loistoaan. Se ei kuitenkaan intoani vähentänyt, halusin vain päästä suurten alppiruusujen hämyiseen siimekseen. Myös muita ihmisiä oli liikkeellä reippaasti jo aamupäivällä.

rhododendrons1

Itse sain viimeinkin toteuttaa haaveeni alppiruusukukintojen keskellä pitkospuilla tallailemisesta. Väriloistoa saikin lopulta ihailla ihan riittämiin. Saan kauniista asioista inspiraatiota ihan kauheasti. Olen jollain tasolla oppinut olemaan läsnä hetkessä, ja ideat pulppuavat päähän sitten tunteja myöhemmin. Nytkään en millään malttaisi mennä nukkumaan, sillä on ihan liikaa ideoitavaa!

Suosittelen Laajasuon puistoa Haagassa myös kauempaa tuleville, se on todellinen nähtävyys Helsingissä kesäkuun alkupuolella, kun alppiruusut ovat täydessä loistossaan. Paikallislehti Metron mukaan puisto on “erikoisuus koko maailmassa, sillä se on samanaikaisesti yleisölle avoin puisto ja yliopiston koealue.”

rhododendrons2

Last Sunday I was wandering around a rhododendron park nearby and found a huge amount of inspiration. Just look at all the pretty flowers! The park is a hidden gem. If you are visiting in Helsinki in the beginning of Helsinki, find your way to Laajasuon puisto and you’ll see the flowers in bloom.

rhododendrons4

rhododendrons3

rhododendrons6

rhododendrons7

rhododendrons5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s