Helsingin kirjamessut 2015 / Helsinki Book Fair 2015

Helsingin kirjamessuilla vieraili tänä vuonna 80 000 ihmistä. Huh huh. Melkoista messuhuumaa. Itse kävin messuilla tänä vuonna vain yhtenä päivänä, lauantaina 24.10.2015, ja taas hulina vei mennessään. Ennalta suunnittelemani ohjelma ei enää paikan päällä tuntunukaan niin tärkeältä, ja annoinkin tunnelman viedä mukanaan.

Kirjamessut1CollageIhmisiä oli tosiaan liikkeellä paljon, ja viimeistään puolen päivän aikaan puhunut tasavallan presidentti sai ihmismassat liikkeelle. Itse halusin aluksi vain haistella tunnelmaa, enkä lähtenyt edes yrittämään Aleksis Kivi -lavan suuntaan. Ihmismäärästä huolimatta ihana messutunnelma valloitti minut nopeasti, ja voi, kuinka ne kaikki kirjapinot hurmasivatkaan! Kurkistelin näytteilleasettajien kaikista kiehtovista kirjoista notkuviin pöytiin ja kiertelin eri lavojen kautta tarkistaen niiden päivän ohjelmia. Tarjontaa tuntui olevan taas yli äyräiden, ja informaatiotulva oli valtava. Ennakkoon eniten odotin pääseväni tutkiskelemaan Bazarin ja Basam Booksin kirjoja, mutta varsinkin Bazarin tarjonta tuntui nyt suppealta, enkä lopulta löytänyt juuri mitään ostokynnykseni ylittävää. Bazarilta nappasin ainoastaan ensi vuodeksi suloisen, lähes karkkimaiseen visuaaliseen ilmeeseen kiedotun Paolo Coelhon kalenterin, joka todella ihastuttaa ja piristää jokaista päivää kuvituksellaan.

Kirjamessut2 Collage

Aikuisten värityskirjat näyttivät nyt olevan erityisen kuumaa kamaa, lähes jokaiselta kustantamolta löytyi oma versionsa. Itse innostuin tästä villityksestä viime kesänä, kun löysin oman värityskirjani heinäkuun Skotlannin reissulta, se on aito ja alkuperäinen Johanna Basfordin Secret Garden.

CrimsonPeakMessut

Viime postauksessa hehkutin vähän aikaa sitten ensi-iltansa saanutta, upeaa Crimson Peak -elokuvaa. Ja kuinka ollakaan, messuilla huomasin, että elokuvasta on kirjoitettu myös kirja! Saatan olla sivistymätön, mutta en ole aiemmin törmännyt näin päin sovitettuun versioon. Nyt pohdiskelenkin, pitäisikö ensin lukea kirja vaiko mennä katsomaan elokuva. Joka tapauksessa, olen fani.

Kirjamessut3Collage

Esiintyjiä messuilla riitti, messuohjelman mukaan yli 1100! Itsehän vilkuilin esiintyjiä loppujen lopuksi melko sattumanvaraisesti. Kuuntelin lähes kokonaan Armanin koskettavia kokemuksia uuden kirjan tiimoilta, melkoisia ihmiskohtaloita sitä tähän maailmaan mahtuukaan. Ennen Armania Paleface esitti rauhanlauluja akustisen kitaran säestyksellä. Sound Tracker -keskustelu kiinnosti, mutten jaksanut seurata sitä ilman ohjelman pääjehua, Sami Yaffaa. Käväisin tietysti myös kuuntelemassa Sofi Oksasen näkemystä uudesta kirjasta Suomalaisen kirjakaupan messuosastolla, ja Norma avautuikin uudella tapaa Sofin kommenttien myötä. Ja nappasinpa omaan Norman kopiooni Sofin signeerauksenkin.

Ostoksista puheenollen, julkaisinkin jo Instagramissa koostekuvan, mutta lyhyesti listattuna messuilta tarttui mukaan odotetut uutuudet, Oksasen Norma ja Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki, upein anatomian kuvituksin varustettu Leonardo da Vincin Työpäiväkirjat törkeän edulliseen 10 euron hintaan ja jo aiemmin mainittu Coelhon kalenteri ensi vuodelle, sekä näiden lisäksi sorruin Image -lehden messutarjoukseen. En ole aikoihin tilannut lehtiä, ja heti mukaan saatu Imagen kirjallisuusnumero oli kovin vakuuttava, joten mielenkiinnolla odotan tilauksen alkamista.

Kirjamessut4Collage

Tutkailin myös hyvinvointiin liittyvää kirjallisuutta mielenkiinnolla ja sitä olikin tarjolla moneen makuun mm. Basam Booksilla ja monilla muilla kustantajilla. PS-kustannuksen Positiivisen pykologian voima -teos on kiinnostanut minua jo pidempään, sillä opiskeluaikana kävin aiheeseen liittyvän kurssin ja tuossa kirjassa käsitellään positiivisen psykologian teemoja hyvin selkeästi. En kuitenkaan ole löytänyt kirjasta vielä tarpeeksi houkuttelevaa tarjousta.

Kirjamessut4

Kirjamessut oli hurmaava tapahtuma tänäkin vuonna. Kohtaamme varmasti jälleen ensi vuonna, sillä Helsingin Kirjamessut järjestetään seuraavan kerran 27. – 30.10.2016 Messukeskuksessa.


Translation

…or maybe more of a teeny tiny summary this time. Helsinki Book Fair 2015 was a success. According to their homepage, altogether 80 000 people visited the fair. Hopefully, through the photos a part of the amazing feeling of the book fair can be transmitted to you, too. My little shoppings from the fair you can find on my Instagram account, mainly Finnish authors this time. So many books, so little time!

Next year, Helsinki Book Fair will take place in 27. – 30.10.2016, I will definitely attend again.

3 thoughts on “Helsingin kirjamessut 2015 / Helsinki Book Fair 2015

  1. Pingback: Lukulistalla ~ On My Reading List – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s