Happy Halloween!

Satunnaisin väliajoin päädyn kokeilemaan jotakin uutta reseptiä mielenkiinnosta, nyt halusin Halloweenin kunniaksi kokeilla vihdoin Pumpkin Rollia, joka suomeksi voisi kääntyä kurpitsakääretortuksi. Halusin nyt jakaa teille reseptini, joka on himppusen mukailtu reseptistä osoitteessa Allrecipes.com. Teen usein leipomukseni amerikkalaisten reseptien mukaan, ja niissä mittana käytetään kuppia. Itse olen löytänyt tarkoitukseen juuri sopivan, noin 2,4 desilitran vetoisen, kahvikupposen, mutta olen koettanut kääntää mitat myös desilitroiksi.

Muheva kurpitsakääretorttu

3 munaa

1 kuppi (n. 2,4 dl) sokeria

2/3 (n. 1,6 dl) kuppia kurpitsaa (itse käytin tuoretta koko kupillisen)

1 tl sitruunamehua

3/4 kuppia (n. 1,8 dl) vehnäjauhoja

2 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1/4 tl muskottipähkinää

1 kuppi  rouhittuja saksanpähkinöitä

Täyte

n. 170 grammaa tuorejuustoa (itse käytin 200 gramman purnukan mascarpone-juustoa)

1 kuppi (n. 2,4 dl) tomusokeria

1/4 kuppia (n. 0,6 dl) sulatettu voita

1/2 tl vanilliinisokeria

Pumpkinroll1

  • Laita uuni lämpeämään 190 asteeseen (C).
  • Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pikkuhiljaa ja vatkaa seosta kunnes se on paksua.
  • Lisää vaahtoon hienonnettu kurpitsa ja sitruunamehu. Itse käytin tuoreesta myskikurpitsasta noin puolet, ja koversin hedelmälihan lusikalla.
  • Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, eli jauhot, kaneli, muskottipähkinä ja leivinjauhe.
  • Kääntele kuivat ainekset varovasti kurpitsaseokseen.

Pumpkinroll2

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tasoita ja lisää murskatut saksanpähkinät pinnalle.
  • Paista uunissa noin 15 min tai kunnes kakku on kokonaan päältä kullanruskea ja kypsä. Voit kokeilla kypsyyden hammastikulla (mikäli siihen ei jää taikinaa, kakku on valmis).
  • Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, tomu- ja vanilliinisokeri sekä sulatettu voi keskenään.

Pumpkinroll3

  • Kumoa valmis torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita toinen paperi.
  • Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte ja kääri torttu leivinpaperin avulla kääröksi ja jätä pehmenemään leivinpaperin sisälle hetkeksi, saumapuoli alaspäin.

Pumpkinroll4

Kurpitsakääretortun kannattaa antaa mehevöityä jonkin aikaa jääkaapissa, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Käärön voi myös hyvin pakastaa odottamaan sopivaa hetkeä. Koristelussa vain oma mielikuvitus on rajana! Harmillisesti en saanut tähän kuvaa valmiista kääretörtusta, sillä se meni saman tien pakastimeen.

Maistuvaa Pyhäinpäivän iltaa kaikille!


Translation

Because of the Halloween I wanted to share my mouthwatering Pumpkin Roll recipe for you! (It’s a bit modified version of a recipe on Allrecipes.com webpage)

Delicious Pumpkin Roll

3 eggs

1 cup white sugar

2/3 cup pumpkin

1 tsp lemon juice

3/4 cup all-purpose flour

2 tsp ground cinnamon

1 tsp baking powder

1/2 tsp salt

1/4 tsp ground nutmeg

1 cup chopped walnuts

Filling

6 ounces cream cheese, I used 7 ounces of mascarpone cheese

1 cup confectioners’ sugar

1/4 cup butter

1/2 tsp vanilla extract

  • Preheat oven to 375 degrees (F)
  • In one mixing bowl, beat eggs for a while, then add gradually sugar and mix until its thick
  • Add pumpkin and lemon juice. I used ca. a half of a little musk pumpkin and dug the pulp with a spoon.
  • In another bowl mix flour, cinnamon, baking powder, salt and nutmeg.
  • Fold the dry ingredients to the pumpkin mixture.
  • Grease a 15x10x1 inch baking pan; line with waxed paper. Grease and flour the paper. Spread batter into pan; sprinkle with walnuts. Bake for 15 minutes.
  • Meanwhile, in a mixing bowl, beat cream cheese, 1 cup confectioners’ sugar, butter, and vanilla until fluffy
  • Immediately turn out onto a linen towel dusted with confectioners’ sugar. Peel off paper and let it cool.
  • Spread filling over cake to within 1 inch of edges. Carefully roll up again. Cover and chill until serving. Dust with additional confectioners’ sugar, if desired.

You can put the roll in to the fridge before serving, so you get better flavour, or freeze the roll for later.

Have a tasty Halloween! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s