This is Gonna Hurt

Näin eilisen Mötley Crüen keikan jälkifiiliksissä onkin hyvä palata kirjaan, joka sivuaa samaa aihetta. Viime aikoina olen lukenut pääasiassa kirjamessuilta ostamiani uutuuksia ja kirjaston lainoja, mutta myös omasta kirjahyllystä on löytynyt luettavaa. Marraskuu on kulunut melko musiikkipainotteisesti, ja kirjojen saralla viimeisimpänä lueskelin Nikki Sixxin valokuvia ja luovuutta pohdiskelevan omaelämäkerrallisen, This Is Gonna Hurt, joka on kankeasti käännetty suomeksi Nikki Sixxin maailma.

nikki Collage

Olen seuraillut rokkarin seikkailuja enemmän tai vähemmän siitä lähtien kun tutustuin hänen bändiinsä, Mötley Crüeen, vuosia sitten. Sixxillä on omanlaisensa näkemys maailmasta, hän saattaa vaikuttaa hieman luovalta hullulta, mutta tarttuu mielettömällä intohimolla ja periksiantamattomuudella kaikkeen, mitä tekee. Eilisellä keikalla kuultiinkin Nikkin kannustuspuhe, jossa hän kehotti jokaista pitämään kiinni omista unelmistaan ja tekemään sinnikkäästi sitä, mitä todella haluaa. Vaikka puhe olikin osa show’ta, kuulosti se itselleni uskottavalta – jos et itse usko kykyihisi, eivät muutkaan sitä tee.

Kirjallisesti ajateltuna This Is Gonna Hurt ei ehkä ole parhaimmasta päästä – sen rakenne ei ole ehyin mahdollinen ja teksti on pääasiassa ajatuksenvirtaa – mutta kirja inspiroi. Nikki avaa päiväkirjamaisesti valokuviaan ja ajatusmaailmaansa: hän kertoo kuvaavansa mielellään malleja, jotka yleisesti ajateltuna ovat outoja tai pidetään jopa rumina. Hänen mukaansa kauneus on juuri kaikessa erikoisessa ja omalla tavallaan viallisessa. Ajoittain Nikki kirjoittaa hyvin provosoivastikin, ja ainakin omalla kohdalla kirja herätti paljon ajatuksia yleisesti oikeana pidetyistä normeista ja siitä, mikä elämässä on tärkeää, mutta sehän Nikkillä oli kai tarkoituksenakin – herättää ajatuksia. Ilmeisesti vihaisesta ja auktoriteetteja vastaankapinoivasta nuoresta aikuisesta voi sittenkin kasvaa fiksulla tavalla luova mies. Kuka sen fiksun ja viisaan mitenkin lopulta määrittelee… Suosittelen kirjaa kuitenkin kaikille, jotka kamppailevat oman luovan puolensa kanssa, se voi avata uusia lähestymistapoja. Lisäksi, kirja sisältää paljon Nikkin tummanpuhuvaa kuvamateriaalia, joten hämyisen synkät valokuvat puhukoon nyt puolestaan.

Thisisgonna2 Collage

Thisisgonna

Thisisgonna3 Collage

ThisisgonnaCollage

skull

hurt

life

Kiitos vielä Mötley Crüelle eilisestä show’sta! Hartwall Areenan keikka oli itselleni kolmas bändiltä ja voin hyvillä mielin sanoa, että nyt taitaa olla oikea aika lopettaa. Bändi veti hyvin näyttävän show’n koskettavine välispiikkeineen ja räjähteineen, mutta bändin taika alkaa jo hieman haalistua. Omissa muistoissa edelleen parhaana Mötley Crüen live-keikkana säilyy bändin show Sauna Open Air -festivaaleilla v. 2007.  Ainakin Mötley Crüe osaa lopettaa näyttävästi.

MotleyCollage


Translation 

Yesterday, I saw Mötley Crüe live for the third time and most likely that was also the last time – this concert in Helsinki was a part of their Final Tour.

In my shelf, I have collected all kinds of music related books, including also Nikki Sixx’s Heroin Diaries and his newer This Is Gonna Hurt photography book. This time I’m going to introduce you the latter. I’ve followed Nikki’s journeys more or less for ten years now, since I started to listen to Mötley Crüe. He has an interesting view on life, he seems to have an incredible curiosity and crazy creativity but also unbelievable passion for everything he does. Originally, This Is Gonna Hurt was supposed to be a book where Nikki presents his photography but he ended up to tell stories about his life. And I must say, he really is an inspiring person. I recommend Nikki’s newest book, especially if you’re struggling with your own creativity! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s