Ulkoasu päivitetty! / Layout updated!

Kuten Instagramin puolella jo etukäteen hehkutin, on tämä päivä käytetty blogin ulkoasun päivitykseen. Ainakin uusi otsikkokuva on nyt siellä, missä pitääkin (skaalauksen kanssa meinaa mennä hermo!), logon fonttia on vaihdettu ja yläreunan valikkoa (menu) on päivitetty selkeämmäksi, toivottavasti. Päivityksen yhteydessä siirsin lisäksi kaikki blogiin liittyvät asiat luonnollisesti Blogi-välilehdelle ja sen pudotusvalikkoon. Sisältöä on myös muuten hieman siirrelty ja pikkuisen lisätty, tosin sitä tullaan varmaankin viilailemaan tässä loppuvuoden mittaan vielä vähän lisää. Voin sanoa, että melkoista näpräilyä ja yksityiskohtien viilailua on tämä projekti ollut!

Yksi isompi käytännön asia on kuitenkin nyt muutettu, eli arvosteluissa käytetty asteikko on vaihdettu yhdestä viiteen tähteen, jotta se on helpommin rinnastettavissa muihin arvosteluihin. Vaihdan tämän asteikon myös vanhoihin arvosteluihini pikkuhiljaa samalla kun päivittelen kategorioita ja tunnisteita. Tuo vanha neljän tähden asteikko tuli aloittaessani kirjablogia kun halusin asteikon, jossa ei voi antaa keskinkertaisia pisteitä. Tässä aikaa myöten olen kuitenkin huomannut, että viisi tähteä on niin yleisesti käytössä kirja-arvosteluissa, ettei minun kannata kapinoida sitä vastaan.

2yranniversary

Muutakin aihetta juhlaan on, sillä blogini täyttää tässä kuussa huimat kaksi vuotta, onnittelut pikkuiselle! Sen (ja päivitysten) kunniaksi on aika myös blogin ihka-ensimmäiselle arvonnalle, jonka palkintona arvotaan lippu Helsingin kirjamessuille tähän postaukseen kommentoineiden kesken — kaipaisin nimittäin teidän apuanne kysymykseen:

Mikä kirja pitäisi ehdottomasti arvostella blogissa?

Vastausaikaa on ensi maanantaihin 10.10.2016 asti, jolloin vietetään myös Maailman mielenterveyspäivää. Silloin somessa kysytään maailman tärkein kysymys: Mitä sinulle kuuluu? Jokainen voi osallistua tähän hashtagilla #kymppikymppi. Itse julkaisen silloin paitsi arvonnan voittajan, myös pidemmän tekstin, jossa avaan hieman syitä blogin kesän hiljaiseloon. Hyvinvointi tulee nousemaan blogissa jatkossa fiktiivisen kirjallisuuden rinnalle entistä tiiviimmin.

Jotta ei aivan (kirja)aiheesta eksytä, muistutan vielä, että Helsingin kirjamessut 2016 koittavat siis jälleen 27. – 30.10.2016 Helsingin messukeskuksessa, jolloin teemana on pohjoismainen kirjallisuus ja kulttuuri. Olen jo aivan täpinöissäni tehnyt messuille ostoslistaa ja selannut ohjelmalehteä silmät kiilluen. Laitan tärppejä messuohjelmasta blogiin ennen messuja, tiedätte mistä minut sitten löytää. Minuun voikin siis tänä vuonna törmätä messuhulinassa joka päivä, tulkaahan rohkeasti nykimään hihasta!

kirja16_bloggaajat


Translation

The layout update (which I mentioned on Instagram earlier today) is almost done! Phew, it’s been quite of a project! It still needs a bit adjusting on some details and content but the main things – pictures, new font for my logo and new menu – are in place (I hope!).

This update was scheduled perfectly since it’s also my blog’s 2-year anniversary in this month! Can’t believe I’ve had this blog only for two years now, somehow it feels like it’s been part of my life forever. But I think I’ve learned so many things on the way! I will next week publish a bit longer post about the reasons for the blog hiatus I had during this summer.

Also, I’m so excited about all the upcoming events, mainly the Helsinki Book Fair 2016, which takes place in Helsinki Convention Centre (Messukeskus) 27. – 30.10.2016. Theme this year is Nordic literature and culture. I will be there every day, so if you happen to be there, come and say hello!

 

14 thoughts on “Ulkoasu päivitetty! / Layout updated!

 1. Sanna P

  Osallistun arvontaan. Minua kiinnostaisi tällä hetkellä arvostelu Paperi-T:n “Post-alfa”-opuksesta, vaikken yleensä niin runouden perään olekaan 😀

  Like

 2. Suvikh

  Paperi T – Post-alfa saa äänen myös täältä.
  En yleensä lue runoja, mutta tämän kirjan esittelyn bongattuani huomasin olevani kiinnostunut!

  Like

 3. Pingback: Elämän (ja blogin) inventaario / Inventory of Life (and my blog) – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s