Rachel Brathen: Yoga Girl

rachel-brathen-yoga-girl-book-review-kirja-arvostelu-esittelyViime sunnuntaina puhuttiin terveellisistä herkuista, nyt on aika kääntää katse kehoon ja mieleen. Jatketaan siis tammikuun sunnuntaiden teeman mukaisesti hyvinvoinnin parissa minulle hyvin läheisellä aiheella eli joogalla.

Rachel Brathenia oli tullut seurattua Instagramissa jo jonkin aikaa, kun viime syksynä postiluukusta kolahti arvostelukappale hänen kirjastaan nimeltä Yoga Girl (Atena 2016). Kirja saapui minun elämääni juuri oikealla hetkellä, ja ehkä siitäkin syystä sen sisältö kolahti lujaa. Sen lisäksi, että Yoga Girl on visuaalisesti kaunis kirja, se pitää sisällään arvokasta asiaa. Itseeni Brathenin elämänasenne teki niin suuren vaikutuksen, ettei se ole haihtunut vieläkään. Toivonkin, että kirjan ansiosta tuo positiivinen vaikutus on jäänyt pysyväksi. Yoga Girl tosiaan osui luettavakseni niin sopivassa elämäntilanteessa, että sen oli pakko olla tarkoituksellista. Jooga on kulkenut omassa elämässä mukana jo vuosia, mutta Brathenin kirjan myötä siitä on tullut erottamaton osa arkea, enemmän kuin liikuntamuoto, lähes elämäntapa.

“Onni löytyy joogamatolta.

Aruballa asuva Rachel Brathen on joogamaailman nouseva tähti, ja hänellä on kaksi miljoonaa seuraajaa Instagramissa – mutta hänen tiensä seestyneeksi joogaohjaajaksi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Kirjassaan Rachel kertoo siitä, miten hän löysi joogan ja meditaation avulla onnen ja tasapainon kaoottisen nuoruuden jälkeen.

Yoga Girl inspiroi tutustumaan joogaajan elämäntapaan: säännöllisiin joogaharjoituksiin ja meditaatioon, terveelliseen ruokavalioon ja lempeään filosofiaan, joka kannustaa etsimään onnea omasta sisimmästä.
Yoga Girl sisältää joogaharjoituksia kehon vahvistamiseksi ja rauhoittamiseksi, vinkkejä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä yksinkertaisia ja terveellisiä ruokaohjeita.

Rachel Brathen (s. 1988) on ruotsalaislähtöinen joogaopettaja, joka päätyi vaikeiden nuoruusvuosien jälkeen Costa Rican kautta Aruban paratiisisaarelle. Hänen joogakurssinsa, online-tuntinsa ja retriittinsä ovat keränneet valtavan osallistujamäärän ympäri maailmaa.”

Onni todella voi löytyä joogamatolta. Vaikka ensin suhtauduin hieman epäilevästi Brathenin kirjaan — onko kyseessä taas yksi tekopirteä positiivisuusopas — Brathenin valoisa ja lempeä elämänasenne sai nopeasti tuon epäilyksen haihtumaan. Tuo positiivinen ote elämään on harvinaisen aito: se ei tunnu lainkaan päälleliimatulta tai teeskennellyltä. Brathenin ajatusmaailma on muotoutunut vuosien itsetutkiskelun ja työskentelyn tuloksena, ja tätä matkaa hän avaa kirjansa sivuilla kaunistelematta. Hän kertoo rehellisesti ja avoimesti elämänsä kulusta, aina haastavasta nuoruudestaan alkaen tähän päivään asti, samalla kun johdattelee lukijaa pikkuhiljaa joogan maailmaan.

Kyseessä on kirja, joka ei kulu lukemalla. Siitä voi poimia omaan elämään sopivia lempeitä ohjeita, ja joka lukukerralla oivaltaa jotakin uutta. Esimerkiksi: Elämä on matka, josta on lupa nauttia. Kuitenkin se pitää sisällään myös kuvallista opastusta joogan perusteisiin sekä hieman haasteellisempiinkin asanoihin. Lisäksi matkan varrelle on ripoteltu terveellisiä reseptejä, jotka ovat helppoja toteuttaa sekä virkistävät niin kehoa kuin mieltä.

yoga-girl-book-rachel-brathen-kirja-arvostelu

Vaikka kyseessä on joogakirja, se sopii aiheensa puolesta luettavaksi ihan kaikille. Oikeasti. Rachelin valoisa elämänasenne sekä lempeät oivallukset hellivät mieltä kovan maailman vastapainoksi muistuttaen pehmeistä arvoista, joista aito onnellisuus lopulta muodostuu. Yoga Girl yhdistää self-help-, resepti- ja joogakirjojen parhaat puolet yksiin kansiin. Siitä muodostui minulle lopulta hyvin tärkeä opas, jonka tärkein anti on lempeys. Se, että oppisin olemaan lempeämpi ennen kaikkea itseäni kohtaan.

Mikäli siis kaipaat inspiraatiota, rohkaisua tai vain ilahduttavaa lukemista arjen pyörteisiin, on Brathenin Yoga Girl mieltä hellivä valinta. Se on virkistävä tuulahdus Aruban aurinkoa ja lempeyttä self-help oppaiden meressä. Vaikka pidän tätä kirjoitusta enemmänkin kirjaesittelynä kuin arvosteluna, antaisin Brathenin kirjalle viisi tähteä. Suosittelen lämpimästi vierailemaan myös Rachelin kotisivuilla!

Viikon päästä käännetään katse kotimaiseen hyvinvointi-kirjallisuuteen kun blogissa esittelyssä Sanna Wikströmin ihana Hyvän elämän reseptit!


Translation

Last Sunday we talked about healthy delicacies, now it’s time to continue the wellbeing theme with yoga. I want to introduce you to an amazing book by Rachel Brathen, it’s called Yoga Girl. I got it from the Finnish publisher last autumn in a life situation when I really needed something new and . Then this book really hit me. I’ve practised yoga for several years, but for me it’s mainly been a perfect way to stay in shape. Thanks to this book, I’ve started to think about yoga as a way of life: actually it is a state of mind.

“Whether she’s practicing handstands on her stand-up paddleboard or teaching Downward-Facing Dog to the masses, Rachel Brathen—Instagram’s @yoga_girl—has made it her mission to share inspirational messages with people from all corners of the world. In Yoga Girl, Brathen takes readers beyond her Instagram feed and shares her journey like never before—from her self-destructive teenage years in her hometown in Sweden to her adventures in the jungles of Costa Rica, and finally to the beautiful and bohemian life she’s built through yoga and meditation in Aruba today.

Featuring spectacular photos of Brathen practicing yoga with breathtaking tropical backdrops, along with step-by-step yoga sequences and simple recipes for a healthy, happy, and fearless lifestyle—Yoga Girl is like an armchair vacation to a Caribbean spa.” From Rachel Brathen homesite. You definitely should check out her pages! There’s so much loveliness and information online.

Brathen’s book is visually stunning, but it’s also a genuine splash of kindness and love and light. I was totally charmed by it. It’s easy and quick to read but you can come back to it again and again. There’s always something that leaves you pondering. It’s a self-help book, recipe book and yoga instructions combined.

I fell in love with this book and reread it every now and then. You can always find something new and it makes you everyday life an interesting journey.

Next Sunday I’ll introduce you to a lovely book by a Finnish author called Sanna Wikström. It contains recipes for good everyday life.

3 thoughts on “Rachel Brathen: Yoga Girl

  1. Pingback: Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2016: äänestys / Blogistania Book Awards 2016: my votes – Pauline von Dahl

  2. Pingback: Lukuvinkkejä: tietokirjat / What to Read: Non-fiction – Pauline von Dahl

  3. Pingback: Kootut kirjavinkit sekä Kirjan ja ruusun päivän ostos / Wrap-up of the Reading Week and My Latest Book Buy – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s