Jännittävä uuden alku: joogaopettajakoulutus / Exciting Start of Something New: Yoga Teacher Training

Blogi vietti viikonlopun hiljaiseloa, sillä jännityksellä odottamani joogaopettajakoulutus starttasi vihdoin, ja melkoisen intensiivisesti! Voin sanoa, että kävin kotona käytännössä vain syömässä ja nukkumassa, sen verran tehokkaasti nuo koulutuspäivät veivät mehut tästä tytöstä. Ajattelin nyt hieman palauduttuani (tänään piti vielä ottaa pienet power napit töiden jälkeenkin) kirjailla viikonlopun aikana heränneitä ajatuksia blogiinkin. Ehkä tulen tekemään niin tässä koulutuksen kuluessa useamminkin, voisi ainakin itselle olla ihan kiinnostavaa lueskella omista ajatuksista ja niiden muutoksista jälkeen päin.

Lukutoukille tiedoksi, torstaina palailen taas kirjajuttuihin!

pauline-von-dahl-yoga-teacher-training-experiences-yogasource

Joogaopettajakoulutus on jo pitkään ollut harkinnassa ja tänä vuonna uskaltauduin vihdoin toteutusvaiheeseen! Itseasiassa yhtäkkiä kaikki loksahti ihmeellisesti paikoilleen, kuin itsestään, ja osaksi on kiittäminen mahtavaa joogaopea, Miia Toikkaa. Kaikesta odotuksesta ja jännityksestä huolimatta lauantai-aamuna nukutti tooosi paljon ja heräsin juuri ja juuri ajoissa. Jos en ole vielä maininnut: en ole oikein aamuihminen. Pidän hitaista aamuista, kiire saa mut sekoamaan sävelissäni, ja jos aamu alkaa kiireellä, on koko päivä jotenkin säheltämistä. No kuitenkin, meidän piti olla salilla hyvissä ajoin, itsellä matkaan menee noin tunti ja jouduin lähtemään melkoisella kiireellä, tukkaanikin harjasin vielä junassa. Ehdin kuitenkin ajoissa. Paikka oli siis YogaSource Lauttasaaressa ja opettajinamme aurinkoiset Marjo Wuorisalo sekä Michael Cramm, jotka toivottivat uudet opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi.

Tunnelma salilla kihelmöi, sen pystyi oikein aistimaan ilmassa. Meitä aloitti 20 uutta opettaja-opiskelijaa, ja kaikki vaikuttivat kovin varautuneilta aluksi. Kuten uusien ihmisten kanssa uudessa tilanteessa usein onkin. Koulutuksen suhteen itsellä ei oikeastaan enää tässä vaiheessa ollut mitään ennakko-odotuksia. Olin vertaillut koulutuksia jonkin verran ennen aloittamista joten saatoin luottaa nyt intuitioni valinneen oikein. Päivä alkoi reilun kahden tunnin aamuharjoituksella, johon upposin täysin ja aika katosi. En usko, että olen koskaan ollut vielä noin läsnä kehossani. Hämmästyttävää. Olen epäsäännöllisen säännöllisesti harrastanut joogaa ja sen eri suuntauksia noin kymmenen vuoden ajan, mutta niin vaan uutta informaatiota pursusi heti ensimmäisenä päivänä aivan valtavasti. En ole ilmeisesti tiennyt joogasta sittenkään juuri mitään. Oli toisaalta ihanaa, että nyt sai luvan kanssa tutkiskella ja ihmetellä liikettä ja tuntemuksia. Ei vaadittu mitään. Paitsi olemaan läsnä ja kuuntelemaan omaa kehoa.

pauline-von-dahl-yoga-teacher-training-experiences-yogasource

Aamuharjoitus vapautti tunnelmaa ja lounastunnilla uskaltauduimme jo keskustelemaankin. Päivän päätteeksi tunnelma olikin jo rento ja vapautunut. Ryhmämme koostuu tosi erilaisista ihmisistä, joilla on kaikilla monenlaisia kokemuksia ja historiaa, mikä avaa varmasti tulevaisuudessa paljon uusia näkökulmia. Tai avasi itseasiassa jo tänä viikonloppuna, sillä saimme myös ryhmätehtäviä sekä heti asanoita yhteisesti opiskeltavaksi. Päivät kuluivat vauhdilla. Sunnuntai alkoi myös aamuharjoituksella ja  sen lisäksi sisälsi hieman teoriaa sekä asana-opiskelua, kuten lauantainakin. Pääsimme heti harjoittelemaan ohjaamistakin. Kuvia viikonlopulta ei valitettavasti ole, sillä sali pidettiin laitevapaana alueena. Kuvituskuvat otettu siinä unen ja valveen rajamailla kun kävin kotona päivien välissä kääntymässä. Jonkinlaisia joogakuvia työn touhussa olisi kyllä kiva saada.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli upea, ja jooga tuntui paremmalta kuin koskaan. Valehtelematta päivät olivat rankkoja, mutta ne myös palkitsivat. Varmistuin siitä, että olen oikealla tiellä.

Mutta, mitä te olette olette tällaisista päiväkirjamaisista teksteistä, kiinnostaako lukea joogaopekoulutuksesta myös jatkossa?


Translation

My long-awaited yoga teacher training started finally last weekend — that’s a reason why my blog stayed so quiet. Now I think I’ve gathered my strength again (today after work I needed another power nap) so that I can write something down about my feelings from the weekend. I think it’ll be interesting read about this experience later.

Bookworms, my next book review will be up on Thursday!

As you may know, I’m not a morning person, I want my mornings long and slow. However, last Saturday I needed to get up as early as work mornings and thaaaaat was difficult! I was in a hurry and due that I felt tense, even combed my hair in a local train. But I made it in time! 

At the studio (YogaSource at Lauttasaari, Helsinki) the atmosphere was tingling of excitement, I could feel it on my skin. But our teachers Marjo Wuorisalo and Michael Cramm, were so warm and friendly that we immediately felt welcome. The morning started with a yoga practise naturally. However, for me it was this time something different: I’ve never felt so present in my own body. I lost sense of time, eventually the practise was over two hours. After practise we were more relaxed and through the workshop exercises we learned to know each other better. We studied some asanas and ended the day with meditation. I was super emotional and tired when I got home. Sunday started with a practise, too, which felt a bit different in my body, more balanced than on Saturday, I guess. We also had lectures about yogic history and science, then again studied some asanas and learned how to teach them to others. My head was filled with new information after these two days.

It was an amazing weekend! I’m not going to lie – it was super hard, but also so rewarding and I enjoyed yoga more than ever. I think I’m at the right place now.

By the way, what do you guys think about this kind of posts?

2 thoughts on “Jännittävä uuden alku: joogaopettajakoulutus / Exciting Start of Something New: Yoga Teacher Training

  1. Pingback: Iloa ilmajoogasta / A Joy of Aerial Yoga – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s