Iloa ilmajoogasta / A Joy of Aerial Yoga

Sununtaihin sopii hyvin sananen rentoutumiskeinoistani. Itse olen hyvin kehollinen ihminen, rakastan liikkua, mutta siitä syystä kehoni kerää myös jännitystä, stressiä ja tunnelukkoja. Joogan eri suuntausten myötä olen löytänyt tapoja purkaa tuota kasautunutta energiaa. Nyt halusin kirjoittaa ilmajoogasta, joka avasi minulle muutamia vuosia sitten aivan uuden maailman.

If you want to Soar in life, you must first learn to F.L.Y.
(First Love Yourself)
Source: Quotes Cloud

Perinteisimmät joogit eivät välttämättä ajattele ilmajoogan olevan joogaa lainkaan, sillä joogan maayhteys jää hieman vajavaiseksi: ilmajoogaa (air jooga, aerial jooga/yoga) kun harrastetaan nimensä mukaisesti ilmassa. Se on sekoitus akrobatiaa ja läsnäoloa: joogan liikkeitä sovelletaan katossa roikkuvan liinan avulla ja sen varassa myös rentoudutaan. Tuntitarjonta on ilmajoogan saralla vuosien myötä monipuolistunut, ja nykyään voi löytää itselle sopivan vaikeusasteen aina rennosta venyttelystä huimaan akrobatiatuntiin asti.

Varustus ilmajoogatunnilla on pitkälti sama kuin tavallisella joogatunnilla, tosin korut ja meikit suositellaan jättämään sivuun, etteivät tartu liinaan. Lisäksi usein kehotetaan pukeutumaan pitkähihaiseen paitaan ja housuihin, jotta liina ei pääse hiertämään. Tunnit siis voivat olla hyvinkin fyysisiä, flow-tyyppisiä, joissa maakosketus tosiaan jää minimiin ja liikeestä toiseen siirrytään sulavasti (eikä aina niin sulavastikaan…) koko ajan ilmassa pysyen. Se vaatii melkoisesti lihasvoimaa, ja omasta kokemuksesta voin sanoa erityisesti käsivoimien joutuneen lujille! Toisaalta, löytyy myös tunteja, joilla liinaa hyödynnetään varovasti vain tasapainoa vaativissa asanoissa. Tuntitarjontaa kannattaa selailla, varmasti jokaiselle löytyy sopiva, ainakin täällä Helsingin seudulla.

Itse ihastuin lajiin heti ensikokemuksesta, ja sen jälkeen olen kiertänyt useamman studion, mm. Yoga Nordicin, nyt jo lopettaneen Yoga Angelin sekä sittemmin suosikikseni muodostuneen Vertical Clubin, tunneilla. Alla pari vuotta vanha “taidonnäytteeni”, YogaAngel -studiolla, haha. Harmi, ettei kuvia tule otettua tunneilla useammin!

aerial-yoga-yoga-angel-pauline-von-dahl-ilmajooga

En muista, koska olisin edellisen kerran innostunut jostakin kuten ilmajoogasta. Kehohallinta paranee kuin itsestään, ja koen lähes lapsenomaista intoa heiluessani ilmassa. Se painottomuuden tunne on jotakin mahtavaa. Ihmeellistä sinänsä, sillä yleensä koen olevani suhteellisen varovainen (en ole erityisesti extreme-laji-ihminen), mutta ilmajoogassa uskallan enemmän kuin uskoisinkaan. On hyvin jännittävää kokeilla kehon rajoja, mihin kaikkeen se pystyykään.

Lisäksi ilmajooga on omalla kohdallani auttanut keho/mieli-yhteyden löytämisessä: pystyn jollain tapaa perinteistä joogaa helpommin keskittymään vain liikkeeseen. Kuinka mahtava on se tunne, kun uppoutuu täysin siihen, mitä tekee. Tunnit loppuvat aina liian aikaisin. Koska viime aikoina perinteinen joogaharjoitteluni on siirtynyt pääasiassa kotioloihin, olen myös vakavasti harkinnut ilmajoogaliinan hankkimista kotiin. Ilmajoogakankaita myy mykyään jo useampikin nettikauppa, esimerkiksi YogiShop. Huonekorkeus ja sopivan tilan löytäminen omassa asunnossa kuitenkin vielä mietityttää.

aerial-yoga-vertical-club-ilmajooga-pauline-von-dahl

Mikäli janoat yhtä innostuneesti uusia kokemuksia kuin minä tai kaipaat kehollista rentoutumista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan ilmajoogaa! Se todella saa mielen liitämään ❤


Translation

I’ve had several hobbies in my life, but as you know for long yoga has been the one. For few years ago I found Aerial Yoga (or air yoga) and was totally hooked! I tend to gather all the stress and anxiousness in my body, but yoga helps me to relieve it. Aerial yoga did it even more effectively than the traditional yoga!

In every context aerial yoga might not be considered as “a real yoga” since it lacks the ground connection, but for me it surely was a great way to find the connection between my body and mind. The practice in aerial yoga is literally made in air supported by special silks (take a look at the pictures) and classes vary from relaxed stretching to flowing acrobatics. Aerial yoga really strengthens each and every muscle in your body! Normal yoga gear is all good when attending to aerial yoga class, but make-up and jewellery is recommended to leave in dressing room since they might stick to the silk. Also long-sleeves are better than tank-top and shorts because of silks might rub the skin quite roughly especially in the more complex moves.

So I warmly recommend this form of yoga if you yearn new experiences and are curious what your body is capable of. If you haven’t tried aerial yoga yet, find your nearest Aerial Yoga studio and fall in love!

2 thoughts on “Iloa ilmajoogasta / A Joy of Aerial Yoga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s