Keskikesän kirjoja / Midsummer Books

Keskikesä saapui kuin varkain. Pian siirryn itsekin juhannuksen viettoon, mutta sitä ennen haluan vinkata laadukasta luettavaa sitä kaipaaville. Omaan kesään kirjat kun kuuluvat erottamattomasti, myös juhannukseen. Muuten, Helsigissä juhannusta viettävien kannattaa kurkata viimehetken menovinkkejä HS Nyt-liitteen artikkelista.

Mutta niistä kirjoista… Nimittäin nyt on lukulistalla kolme niin huikeaa teosta, että pakkohan niitä on hiukan hehkuttaa, jos joku toinenkin innostuu viettämään kirjojen keskellä keskikesän juhlaa:

midsummer-books-keskikesän-kirjoja-lukuvinkit-pauline-von-dahl

Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen (Tammi 2016)
“Maaginen Haudattu jättiläinen sijoittuu muinaisille Britteinsaarille. Roomalaiset ovat kauan sitten lähteneet, ja maa on hitaasti raunioitumassa. Ihmiset ovat kuin noiduttuja, tahdottomia ja toivonsa menettäneitä. Onneksi sentään maata repineet kelttien ja saksien väliset sodat ovat ohi.
Toisiaan syvästi rakastava vanha pariskunta, Axl ja Beatrice, päättää lähteä etsimään pitkään kadoksissa ollutta poikaansa. He eivät muista pojan nimeä, eivätkä sitä missä tämä on. Yrittäessään ratkaista arvoitusta he vaeltavat sumussa ja sateessa yli kukkuloiden ja kohtaavat palavia kyliä, jättiläisiä ja keijuja, eksyneitä sotureita ja miekkataisteluita.
Romaanin unenomainen, runollinen kerronta on jälleen yksi osoitus Ishiguron kirjallisesta mestaruudesta.”

Brandon Sanderson: Usvasyntyinen — Viimeinen valtakunta (Jalava 2017)
“‘Kelsier oli kuullut tarinoita.
Hän oli kuullut kuiskailtavan ajasta, joskus kauan sitten, kun aurinko ei ollut punainen. Ajasta jolloin taivas ei ollut savun ja tuhkan täyttämä, kun kasvit kasvoivat ilman suuria ponnistuksia ja skaat eivät olleet orjia. Ajasta ennen Lordihallitsijaa.
Sellainen aika oli kuitenkin melkein unohtunut.’
Viimeinen valtakunta on ensimmäinen osa Usvasyntyinen (Mistborn) -trilogiasta. Sarjan kirjoja on maailmalla myyty miljoonia kappaleita, niitä on käännetty yli 25 kielelle, ja Brandon Sanderson on saanut lukuisia fantasiakirjallisuuden palkintoja ja tunnustuksia.”

Blake Crouch: Pimeää ainetta (Tammi 2017)
“‘Oletko tyytyväinen elämääsi?’ ovat sanat, jotka painuvat fyysikko Jason Dessenin mieleen juuri ennen kuin naamioitunut sieppaaja tainnuttaa hänet. Kun Jason herää, maailma tuntuu nyrjähtäneen oudosti sijoiltaan. Enää hän ei ole nukkavieru professori vaan juhlittu nero, joka onnistui siinä, missä luuseri-Jason epäonnistui. Paitsi että pian unelma osoittautuu painajaiseksi.
Seuraa kiihkeä pakomatka rinnakkaistodellisuuksien syövereihin, sinne missä odottaa Jason Dessenin pahin vihollinen.
Blake Crouchin nopeakäänteinen, kutkuttavan kekseliäs ja syvästi humaani scifi-trilleri on pakko hotkaista kerralla. Samalla se kutsuu ajatusleikkiin, jossa identiteetti ja todellisuus näyttäytyvät täysin uudessa valossa.”

Tokihan omaan juhannukseen kuuluun kirjojen lisäksi grillailua läheisten kanssa ja nautiskelua Suomen luonnosta, joka kesällä näyttää parhaat (…ja pahimmat, t. ötökkäkammoinen!) puolensa. Kaunista keskikesän juhlaa ihan jokaiselle ❤

happy-midsummer-hyvää-juhannusta-pauline-von-dahl


Translation

The midsummer is here again, and it’s time to go peaceful or go party! Nowadays I prefer the peaceful one, but if you need some last minute tips, check out Helsinki City site.

For bookworms and those who just want to curl up with a good book I have some awesome recommendations. You see, I have these three fantastic books on my to-be-read pile at the moment and I wanna introduce them to you, too!
Click the book name and you’ll be directed to the book introduction on Goodreads.com.

Kazuo Ishiguro: The Buried Giant
“”You’ve long set your heart against it, Axl, I know. But it’s time now to think on it anew. There’s a journey we must go on, and no more delay…”
The Buried Giant begins as a couple set off across a troubled land of mist and rain in the hope of finding a son they have not seen in years.
Sometimes savage, often intensely moving, Kazuo Ishiguro’s first novel in nearly a decade is about lost memories, love, revenge, and war.”

Brandon Sanderson: Mistborn — The Final Empire
“In a world where ash falls from the sky, and mist dominates the night, an evil cloaks the land and stifles all life. The future of the empire rests on the shoulders of a troublemaker and his young apprentice. Together, can they fill the world with color once more?
In Brandon Sanderson’s intriguing tale of love, loss, despair and hope, a new kind of magic enters the stage — Allomancy, a magic of the metals.”

Blake Crouch: Dark Matter
““Are you happy with your life?”
Those are the last words Jason Dessen hears before the masked abductor knocks him unconscious.
Before he awakens to find himself strapped to a gurney, surrounded by strangers in hazmat suits.
Before a man Jason’s never met smiles down at him and says, “Welcome back, my friend.”
In this world he’s woken up to, Jason’s life is not the one he knows. His wife is not his wife. His son was never born. And Jason is not an ordinary college physics professor, but a celebrated genius who has achieved something remarkable. Something impossible.”

Happy Midsummer Celebration to each and everyone of you ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s