Worldcon 75, my first WORLDCON!!

Mitä tässä nyt osaa kirjoittaa. Kyseessä on elämäni ensimmäinen Worldcon. Jännittää. Ihan vähän vain. Tai oikeastaan ihan älyttömästi. Mitä laitan päälle, mitä pitää tehdä, mitä oikeastaan kannattaa nähdä, pitäisikö ostaa jotakin, haluanko nimmareita, mitä mun pitää tietää??

Vakavasti puhuen, Worldcon75 -sivustolta löytyy oikein hyvä tietopaketti, jolla pääsee conin suunnittelussa alkuun. Lisäksi Nörttitytöt julkaisivat myös mahtavan Worldcon – Selviytymisoppaan, kiitos miljoonasti siitä! Nyt tiedän ainakin, mikä on ribboneiden tarkoitus (näitä kangassuikaleita keräillään siis conin ajan omaan badgeen). Tuntuu kuitenkin, etten millään voi tietää tapahtumasta tarpeeksi!

worldon-75-helsinki-finland-collage

Lauantai tulee todennäköisesti olemaan mun pääpäivä, sillä tiedän, etten jaksa millään kaikkia päiviä kokonaisuudessaan. Ja arkena pitää käydä töissäkin (fiksu olisi ottanut lomaa…). Koetan kuitenkin ehtiä paikalle myös jo torstaina illalla, perjantaina ainakin Hugo Awards -seremoniaan sekä sunnuntaina päätösseremoniaan. Haluaisin myös osallistua lauantaina juhliin Talvipuutarhassa, mutta saa nähdä, alanko ujostella. Lopulta voi myös olla, että pääni menee niin pyörälle, etten pysy ollenkaan minkäänlaisessa suunnitelmassa.

Koko Worldcon75 -ohjelmassa on yli 800 numeroa: paneeleja, pelejä, työpajoja, miittejä, keskusteluita, elokuvia, dokumentteja, esitelmiä, musiikkia, signauksia, tapahtumia, tansseja, ja vaikka mitä vielä…! Koko ohjelma on ihan käsittämättömän upeaa ilotulitusta täynnä, miten noista muka voi valita, kysyn vain?! Huh, mahdoton tehtävä. Kokeilin nyt kuitenkin valikoida ohjelmasta omaan makuun sopivat parhaat palat, ne jotka aivan ehdottomasti on nähtävä. Kuitenkin yrittäen säilyttää malttini. Mahdoton tehtävä edelleen, tiedän. Missaan näistäkin varmaan suurimman osan. Mutta propsit conin järjestäjille toimivasta ohjelma-työkalusta, joka tekee ohjelman selaamisesta ja sen yksilöllisestä räätälöinnistä suhteellisen helppoa. Vaikka valitettavasti se ei helpotakaan subjektiivista päätöksentekoa. Alta voi halutessaan klikata linkkiä mun Worldcon75 -tärppeihin:

MY WORLDCON75 PROGRAMME

Apua. Nähdään Worldconissa!


Translation

Worldcon75 in Helsinki will be my first worldcon ever. I’m excited. Just slightly. If you click the link abow, you’ll see my plans. Or at least some kind of attempt. There’s just too much to see, so maybe I’ll go with the flow. I don’t know. I’m so excited!!

See you at Worldcon75!

4 thoughts on “Worldcon 75, my first WORLDCON!!

 1. Hauskaa Worldconia! Mä luulen että kevennän omia suunnitelmia niin, että käyn perjantaina töiden ohella kuuntelemassa ohjelman ilmaisia luentoja ja paneeleita Pasilan kirjastossa.
  Kirjoita sitten joku kooste mitä kaikkea ehdit nähdä 🙂

  Liked by 1 person

  1. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan ihan mahtava! Kirjoittelen blogiin jonkinlaisen raportin, kunhan saan hetken hengähdettyä 🙂 Itselle riitti neljä päivää scifi-hulinaa, sillä sen verran messukeskuksessa riitti väkeä! Tänään olenkin sitten vaan nauttinut omasta rauhasta 😀 Ja tietty lukemisesta.

   Like

 2. Pingback: Monstress, Volume 1: Awakening – Pauline von Dahl

 3. Pingback: Worldcon 75 -tunnelmia, viimeinkin! / Feelings from Worldcon 75 finally! – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s