Kiehtovat kuvittajat, osa 1: Camille Rose Garcia / Interesting illustrators, vol 1: Camille Rose Garcia

Nyt Helsingin sarjakuvafestivaalien huumassa on hyvä aloittaa uusi postaussarja blogissa:

#KiehtovatKuvittajat

Tämän sarjan postaukset toimivat niin omana inspiraationa ja muistilistana kuin huikeiden kuvittajataitureiden esittelynä myös muille. Kuten varmaan suurin osa blogin lukijoista jo tietää — rakastan upeasti kuvitettuja sarjakuvia, viimeisimpänä ihastuksen kohteena uskomaton Monstress. Vuosi sitten uppouduin itse kuvittamisen maailmaan avoimen yliopiston digitaalisen maalaamisen kurssilla sekä lukemalla pitkästä aikaa huikeita määriä graafisia novelleja. Visuaalinen ilmaisu on itselleni mielettömän tärkeä osa luovuutta ja persoonaani, myös lukiessa osa tarinaa. Kun kiinnitän paljon huomiota kuvituksiin muutenkin, ajattelin nostaa mahtavia kuvittajia esiin blogissanikin. Toivottavasti tämä sarja tuo iloa myös teille lukijoille 🙂

Aloitetaan Camille Rose Garciasta, jonka hieman kieroutunutkin taide on vienyt sydämeni jo kauan sitten. Garcian huikean värikäs epärealistinen ja hullu maailma on kiehtonut siitä asti kun näin The Snow White sadun uusitun version, jonka Garcia oli kuvittanut. Garcia on losangelesilainen kuvittaja, jonka töissä on useita ulottuvuuksia: satujen maailma kohtaa nykymaailman epäkohdat. Garcian kotisivuilla kerrotaan, että hänen kuvituksiaan inspiroivat niin William Burroughsin surrealismi kuin Disneyn ja Fleischerin sarjakuvat.

Camille Rose Garcian värikäs tyyli sisältää aina jotakin kummallista. Hieman kieroutunut on ehkä paras sana, mitä hänen kuvitustensa yhteydessä keksin. Lumikin uusintakuvitus jäi lähtemättömästi mieleen ja tunkeutui uniinkin! Garcia on uudelleenkuvittanut myös Liisa ihmemaassa -tarinan, eikä sekään jätä kylmäksi… Itse pidän erityisesti värien ja mustan tussin liitosta. Mutta nyt annan kuvien puhua puolestaan:

camille-rose-garcia-snow-white-1-pauline-von-dahl

camille-rose-garcia-snow-white-3-pauline-von-dahl

camille-rose-garcia-snow-white-2-pauline-von-dahl

camille-rose-garcia-alice-in-wonderland-1-pauline-von-dahl

camille-rose-garcia-alice-in-wonderland-2-pauline-von-dahl

Mikäli Garcian tyyli miellyttää silmää, kannattaa seurata Instagramissa crgstudios, jossa paljon lisää!


Translation

As you may already know I love comics and illustration, so I decided to write about some of the most interesting illustrators in my blog! This is also a perfect way to archive the best ones for myself. I’m a visual person and I pay a lot attention to illustrations and graphics,  it’s essential for my creativity. Last year I learned to paint digitally which opened a whole new world to me. So let me introduce you to a new post series:

#InterestingIllustrators

Let’s start with an amazing and a bit twisted Camille Rose Garcia. She is Los Angles based illustrator and artist. You might know her illustrations on the modern version of The Snow White, which wasn’t very traditional… She has also done illustrations for Alice in Wonderland. It really sticks to you. On her homepage Garcia says that her inspiration comes from William Burroughs’ surrealism and Disney comics — definitely an interesting combination! Especially I like the unity of bright colours and black ink. Just take a look at the pictures above!

If you like her art, I warmly recommend to follow her IG crgstudios, where there is lots of more!

12 thoughts on “Kiehtovat kuvittajat, osa 1: Camille Rose Garcia / Interesting illustrators, vol 1: Camille Rose Garcia

  1. Garcian tyyli on jäänyt kyllä itselleni lähtemättömästi mieleen! Tosiaan, nuo tatuointivaikutteet on myös nähtävissä – en täysin voi kuitenkaan olla varma ketä tarkoitat 🙂
   Inspiraatio tähän juttusarjaan lähti puhtaasti siitä, että haluan muistaa mahtavat kuvittajat 🙂 Haluaisin tuoda jossain vaiheessa mukaan myös kotimaisia kuvittajia!

   Like

 1. Mielettömän kiinnostava bloggaussarja ja tyylikäs aloitus sille. Luen hyvin vähän sarjakuvia ja lukematta jää sekin vähä, ellei kuvitus syystä tai toisesta miellytä (eli olen aika nirso ja toisaalta en osaa oikein etsiä kiinnostavia sarjakuvia eli sekin on syynä vähäiseen sarjisten lukemiseen). Tällaisella tyylillä toteutettuja sarjakuvia voisin lukea, vaikka edes aihe ei kiinnostaisi. Garcia ei ole ennestään minulle tuttu, mutta tutustunpa enemmän vielä Googlen kautta.

  Like

  1. Sama mulla, että henk.koht. kiinnostus kuvituksessa niin näitä kiinnostavia kuvittajia on kertynyt aikamoinen kasa 🙂 Ja sit tosiaan oon sarjisten suurkuluttaja niin sieltä helposti rajautuu se itseä miellyttävä kuvitustyyli 🙂

   Like

   1. Tämä aiempi kommenttini näkyy minulle (onkohan mennyt sinulla johonkin roskapostiin tmv.)

    Your comment is awaiting moderation.

    Mielettömän kiinnostava bloggaussarja ja tyylikäs aloitus sille. Luen hyvin vähän sarjakuvia ja lukematta jää sekin vähä, ellei kuvitus syystä tai toisesta miellytä (eli olen aika nirso ja toisaalta en osaa oikein etsiä kiinnostavia sarjakuvia eli sekin on syynä vähäiseen sarjisten lukemiseen). Tällaisella tyylillä toteutettuja sarjakuvia voisin lukea, vaikka edes aihe ei kiinnostaisi. Garcia ei ole ennestään minulle tuttu, mutta tutustunpa enemmän vielä Googlen kautta.

    Liked by 1 person

  1. Sieltä roskapostista se löytyi! Onpa kummaa… Yleensä kaikki kommentit näkyvät suoraan mulla.

   No mutta pääasia, että kommentoit! Ja kiitos! Sama täällä – sarjisten kohdalla kuvituksella on huikea merkitys, ja varsinkin nyt kun itse olen alkanut kokeilla digitaalista piirtämistä. Tää postaussarja toimii samalla itselle inspiraationa.

   Onko sulle muuten jäänyt mieleen jotakin sarjakuvaa, jossa kuvitus ois erityisen hienoa?

   Like

 2. Pingback: Kiehtovat kuvittajat, osa 2: Rafael Albuquerque / Interesting illustrators, vol 2: Rafael Albuquerque – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s