Kiehtovat kuvittajat, osa 4: Jock / Interesting illustrators, vol 4: Jock

Aika palata taas kuvittajasarjan pariin!

Nyt vuorossa huikea Jock (jock4twenty), johon törmäsin ostettuani Worldconista uskomattoman Wytches -sarjakuvan. Toki myöhemmin tajusin, että olin nähnyt miehen töitä monesti aiemminkin, tekijän nimi vain oli jäänyt hämärän peittoon.

Jock tosiaan on pitkän linjan kuvittaja, konseptisuunnittelija ja myös kirjoittajakin, jonka töihin moni meistä on varmasti törmännyt. Hän aloitti uransa 1990-luvun puolella 2000 AD-lehdessä. Sittemmin Vertigolle, DC Comicsille ja Marvelille kuvittaneen miehen kädenjälkeä voi nähdä mm. sarjakuvissa The Losers, Judge Dredd, Green Arrow, Batman, sekä Hellblazer. Sarjakuvien lisäksi Jock on luonut monia tunnettuja juliste- ja mainoskuvituksia elokuviin mm. Iron Man 3, Hancock, The Dark Knight -trilogia ja Dredd. Wytchesissa taiteilija on työskennellyt sarjakuvakonkari Scott Snyderin kanssa. Hänet palkittiin Eisner-palkinnolla 2006 parhaasta kansikuvasta (The Losers).

Jock antaa selvästi töidensä puhua puolestaan, sillä miehen henkilökohtaisesta elämästä tietoa on saatavilla kovin vähän. Sen verran löysin, että mies on syntynyt Skotlannissa, mutta päätynyt työskentelemään Englantiin. Toisaalta, jos tekee noin upeaa taidetta, se riittää aivan hyvin. Kirjahyllyssäni on selvästi miehen taidetta esittelevän kirjan The Art of Jock (Will Dennis, Mondo 2016) mentävä aukko.

Jockin kuvitus vaikuttaa samaan aikaan herkältä mutta kuitenkin voimakkaalta. Hän yhdistelee toimivasti erilaisia (väri)pintoja ja tekstuuria, hahmot ovat dynaamisia ja sävyt harkittuja. Jälki on varmaa ja vaikuttavaa, asemointi hipoo täydellisyyttä. Voisin uppoutua katselemaan miehen galleriaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa! Tässä muutamia Jockin taidonnäytteitä (kuvat löytyvät kokonaisina galleriasta):

Jock-batman-the-dark-knight-poster

jock-losers-comic

jock-wolverine

jock-star-wars

jock-pans-labyrinth

Lähteitä / Sources:
Jock, Wikipedia
The Official Homepage
Evil Tender Interview with Jock
Look inside of The Art of Jock

Translation

I got to know Jock and his amazing illustrations through a praised comic Wytches after I bought it from Worldcon. It seems that Jock lets his artwork speak for himself because I didn’t find that much info about him. But if you create as mind-blowing art as he does, it alone is just enough.

“Jock is the three times New York Times best-selling British artist best known for his comics work with writer Andy Diggle on DC/Vertigo’s The Losers, the award-winning Batman: The Black Mirror, and Wytches with writer Scott Snyder. Jock has also produced key art, concept design, and promotional imagery for films including Iron Man 3, The Dark Knight Trilogy, Dredd, Star Wars: The Last Jedi, and the Oscar-winning Ex Machina. Born in Glasgow, Scotland, he now lives and works in Devon, England.” tells us his home-page.

The style of Jock’s work is delicate and strong at the same time. I could look at his creations just forever!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s